Peste 20 ani de
experienta
Livrare in 24 de ore in
Bucuresti
Disponibilitatea
produselor in stoc
Gama larga de
produse

Saliva, bat-o vina... Un element atat de important din structura biologica umana, dar care trece atat de usor neobservat. Cum ii descoperi importanta? In momentul in care aceasta lipseste. Lipsa salivei se regaseste  ca denumire populara-sindromul gurii uscate sau stiintifica- Xerostomie si poate cauza diferite neplaceri, precum:

-         Gura si buze uscate

-         senzatia permanenta de sete

-         respiratie neplacuta

-         gingii inflamate

-         lipsa salivei sau un aspect vascos al acestia

-         dificultati in vorbire/inghitire

-         gat uscat si dureros

-         tulburarea gustului

Saliva ajuta la prevenirea cariilor dentare prin neutralizarea acizilor produsi de bacterii. Corpul uman produce intre 1.5 - 1.8 L de saliva/ zi,  fapt ce imbunatateste capacitatea gustului si faciliteaza inghitirea. De asemenea, enzimele din saliva ajuta si procesul de digestie.

„Oglindă a corpului”, cum ii spun specialistii, saliva reprezinta posibilitatea cea mai usoara de a diagnostica numeroase afectiuni. Noninvaziv si nedureros, cu ajutorul biomarkerilor salivari se pot identifica boli precum, hepatita B si C, Sindromul Sjogren, HIV, boli cardiovasculare, cancer pulmonar sau alte tipuri de afectiuni cu risc redus sau semnificativ de cancer.

Cauzele instalarii xerostomiei

Trebuie sa stii ca aparitia cancerului, este una dintre cauzele instalarii xerostomiei, insa nu singura.

Diabetul, hiper/hipotensiunea, afectiunile hormonale, excesul de tutun, alcool sau medicamente, afectiuni ale sistemului imunitar, diverse interventii chirurgicale, lipsa totala sau partiala a dintilor, anxietatea sau accidentele vasculare cerebrale, sunt alte cauze ale sidromului gurii uscate.

Ce masuri de precautie trebuie sa luati, in momentul in care intampinati o astfel de problema?

In general, medicul specialist iti recomanda sa folosesti un substituent salivar din diverse game (saliva artificiala, cum este denumita in mod neconventional).

Noi iti propunem Gama Xerostom, ajutor eficient impotriva Xerostomiei. De ce? Pentru ca produsele au in componenta vitaminele E si B5, xilitol, ulei de masline, salviacee si betaina, ingrediente ce cresc productia salivara cu pana la 200%.

Intreaga gama protejeaza smaltul si dentina de demineralizare si eroziune, are efect antiseptic si antioxidant, lubrifiaza mucoasa, previne respiratia urat mirositoare, intareste tesuturile, diminueaza durerea si sensibilitatea dintilor.

pasta de dinti cu xerostom apa de gura cu xerostom  gel pentru xerostomie   spray pentru xerostomie    

Pentru o eficienta sporita a produselor este recomandata utilizarea impreuna a acestora, dupa cum urmeaza:

1.     Inlocuieste pasta de dinti obisnuita, cu cea din gama Xerostom. Curata dintii cu periuta ta preferata timp de 2 minute, de 2 ori pe zi.

2.     Dupa periaj, foloseste apa de gura Xerostom. Cu aproximativ 10 mL de apa de gura clateste cavitatea bucala intre 30 de secunde si 1 minut(in functie de toleranta)

3.     Aplica apoi gelul in zona glandelor salivare (situate pe interiorul obrajilor, spre capatul maxilarului), cu degetul, masand usor cateva secunde.

4.     Aplica 2 pulverizari de spray in cavitatea bucala  si, pentru un efect prelungit, foloseste si dropsurile Xeroxtom(1- 2 odata, la nevoie). 

Dupa ce ai terminat aplicarea produselor, ai grija sa nu consumi lichide si alimente timp de 30 de minute!

Poti folosi gelul, spray-ul si dropsurile la nevoie, insa tine cont sa nu consumi alimente sau lichide 30 minute dupa folosire!

 Daca si tu ai nevoie de aceste produse, avem pentru tine un super pachet promotional! Intra aici si adauga-le in cos!